Den urbana djungeltrenden har varit mycket populär i flera år. Särskilt inne i interiören hämtas mycket inspiration från denna stil. Folk går vilda med krukväxterna och skapar en naturlig atmosfär i huset. Men den gröna trenden går såklart också perfekt att applicera på bakgården! Du kan designa en urban djungelträdgård själv eller få den utarbetad av en professionell. I den här artikeln kan du läsa vilka element som i alla fall inte bör saknas i den stadiga, tropiska trädgården.

Gör en kombination av stad och natur
I en urban djungelträdgård är det viktigt att hitta en balans mellan urban och vild natur. Det betyder bokstavligen: en urban djungel. Så kombinera gärna all grönska med en sten- eller betongvägg. Ge terrassen en modern touch med hjälp av grå klinker eller satsa på ett snyggt aluminiumtak. Denna kontrast gör trädgården så intressant.

Använd mycket naturmaterial
Lägg till en varm atmosfär genom naturliga material. Särskilt trä, vass och bambu passar perfekt in i djungelkänslan. Köp dessutom ett lyxigt trädgårdsset av flätad eller plast med trälook. Dessa material ser väldigt naturliga ut, men är mycket lättare att underhålla. Ett annat alternativ är att installera ett staket av trä eller ett trädgårdsstaket i bambu.

Välj rätt växter
Ju mer grönt, desto bättre! Men för den riktiga djungeleffekten måste du välja rätt växter. Några bra växtarter är: ormbunkar, palmer, bananträd, bambu och agave.

Gå stort
Med en urban djungelträdgård, gör allt så stort som möjligt. Köp robusta trädgårdsmöbler, använd extra stora växter och var inte rädd för att göra ett uttalande. Har du inte plats för några stora palmer? Använd sedan höjden kreativt. Fäst växter i staketet eller häng olika (tropiska) hängande växter under baldakinen. Även en liten balkong eller takterrass kan förvandlas till en urban djungel. Det finns massor av vackra inspirationsbilder på nätet för att få idéer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *