Vi längtar tills solen skiner igen och vi kan gå ut igen! Har du planer på att själv bygga en altan? Visst gör det! Det kan till och med vara lättare än du tror. Läs vidare för våra tips och tricks: så här gör du rätt.

Bygga en terrass själv: förberedelserna
Att bygga en terrass själv kräver nödvändiga förberedelser! Om du gör en tydlig plan i förväg kan du vara säker på att denna makeover av din trädgård kommer att gå smidigt. Beställ rätt material i tid: se till att du har allt du behöver innan du sätter igång. Ännu viktigare: tänk i förväg hur stor du vill att din terrass ska vara. Detta beror förstås på vilket utrymme du har i din trädgård – mät i förväg hur mycket utrymme som finns tillgängligt. Att mäta är att veta!

Tänk också på det önskade syftet med din terrass i din trädgård: detta räknas för att du kommer i rätt storlek. Om du främst vill använda din terrass för uteservering bör det i alla fall finnas tillräckligt med plats för ett trädgårdsset med bord och stolar, och till exempel en grill! Men du kan också tänka dig en loungesoffa om du föredrar att lata dig i din trädgård. Det är bäst att ta reda på all din trädgårdsutrustning i förväg, så att du vet måtten och vet om den passar!

Utseendet och materialen på din egen terrass
Hur bygger man en terrass? Ett viktigt steg är också att ta reda på det önskade utseendet! Du kan trots allt anlägga din terrass i många stilar. Det går att bygga en betongterrass själv, men det är lättare att bygga en träterrass själv. På det här sättet kan du komma igång med att lägga ut trall: ett ganska tydligt gör-det-själv-jobb i din trädgård.

Trä ser attraktivt och mysigt ut i din trädgård utan att tappa sin tuffa kant. Helt klart en karakteristisk look! När det gäller materialet kan du arbeta med äkta trä, men observera att det är känsligt för fukt, röta och missfärgning. Därför är det många som väljer trall med trälook, till exempel med komposit. På så sätt får du den där vackra looken, men samtidigt väljer du material som är mer motståndskraftigt mot olika vädertyper! Du har också mer att säga om det exakta utseendet: vill du ha färgen ljus eller mörk? Föredrar du en väderbiten trälook eller kan den vara helt snygg? På så sätt kan du anlägga din perfekta terrass!

Anläggning av en terrass: marken
Innan du kan bygga din terrass är det viktigt att förbereda underlaget ordentligt. För detta måste du gräva: gräv ut marken där terrassen kommer att ligga ca 15 till 20 cm. Detta beror till exempel på tjockleken på de balkar och plankor du använder: se till att denna höjd inte överstiger till exempel tröskeln för din bakdörr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *